Stěhovavý pud kukačky
Kukačka je středně veliký pták, který se podobá malému dravci (naše kukačka krahujci). Některé druhy kukaček jsou příživníci, to znamená, že snášejí svá vejce do hnízd jiných ptáků a přenechají vysezení vajec i vychování mláďat těmto cizím ptákům. Podivuhodná je skutečnost, že mladé kukačky, když umějí létat, táhnou do jižních krajin, kde již jsou jejich rodiče, a přitom ulétnou i přes 3000 kilometrů. Táhnou tam, ačkoli jejich rodiče přilétli na sever, pouze aby snášeli vejce, a ačkoli jejich pěstouni nenáleží k stěhovavým ptákům. Mladé kukačky se to zřejmě nenaučily ze zkušenosti, že mají přesídlit do tropických zimních sídlišť, a také je to nenaučili jejich pěstouni, protože to nebyli stěhovaví ptáci. Tato znalost je kukačce vrozená; svědčí o moudrosti toho, kdo kukačku stvořit, Jehovy Boha.